Jdi na obsah Jdi na menu
 


BULHARSKO

INFORMACE OD MARTINA HERRMANNA

Sborový zájezd do Bulharska

úterý 6.6. – pondělí 12.6. 2017, Balchik u Černého moře

Milé sboristky, milí sboristé, vážení rodiče,

po řadě let nenápadného plánování jsme dospěli k rozhodnutí podniknout zahraniční jiřičkovský zájezd hlavního sboru. Sbor se v současné chvíli nachází v téměř optimální kondici. Má dostatek členů, dostatek zkušeností z různých pódií, velmi solidní úroveň, má zvládnutý poměrně náročný repertoár, nemusí se bát srovnání v mezinárodní konkurenci, naopak, právě takové srovnání mu zatím jakoby chybí. Zájezd se koná v téměř ideálním termínu, školní povinnosti mohou být, s malým předstihem, vyřešeny, nikdo s členů sboru letos nematuruje. „Někdy příště“ se takhle vhodná situace nemusí opakovat. Naděje na řadu krásných zážitků s jedním podstatným společným jmenovatelem ( něco umím, někam patřím a dělám něco, co má smysl) je velká.

Balchik je tradiční bulharské letovisko s bohatou historií ( řecké a byzantské památky). Leží na černomořském pobřeží, 40 km od Varny. Tradiční festival  pěveckých sborů je opravdovým svátkem hudby. Vystupují  desítky sborů  z mnoha evropských zemí, v řadě soutěžních i nesoutěžních kategorií, festival má bohatý  kulturně-umělecký doprovodný program. Povinností  sborů v naší kategorii je připravit dvacetiminutový soutěžní program s povinnou skladbou českou, povinnou skladbou bulharského autora a povinnou skladbou a capella. Výkony hodnotí renomovaná mezinárodní porota, každý sbor se zúčastní rozborového workshopu.

Ubytování je ve tříhvězdičkovém hotelu ( 2 - 3 lůžkové pokoje, plná penze)

Doprava autobusem ( rádi bychom cestu tam, případně i zpět, využili k předem domluveným vystoupením, když už pojedeme tak daleko…)

Předpokládaná cena (doprava, ubytování, stravování) 6 – 7 000 Kč

Pokud by se nám společnými silami podařilo sehnat dostatek sponzorů, cena by mohla výrazně klesnout.

Potvrzení účasti proveďte prosím krátkým sdělením ( jméno a souhlas) na adresu: herrmann@g8mb.cz  do 10.2.

Za případné nabídky sponzoringu předem děkujeme

 

Martin Herrmann