Jdi na obsah Jdi na menu
 


Celostátní přehlídka v Uničově

Důležité informace k naší cestě na Moravu

 

27. - 29. května je termín, kdy se hlavní sbor Jiřičky bude účastnit XXI. celostátní přehlídky školních dětských pěveckých sborů v Uničově. Postup na tuto přehlídku je pro Jiřičky dosud největší úspěch, a tak věříme, že pojedeme v co nějvětším obsazení tak, abychom úspěšně reprezentovali nejen naši ZUŠku, ale také město Mladá Boleslav a vůbec celý Středočeský kraj. Jak vůbec naše cesta bude vypadat? Čtěte prosíme pozorně následující časový hramonogram:

Čtvrtek 26. května - VYSTOUPENÍ ANEB GENERÁLKA PŘED ODJEZDEM

Kdy? 26.5., 16:25 Co? Sraz před Osmiletým gymnáziem (šedobílá budova u divadla), následně zkouška sboru, přechod do Českobratrského kostela a zde akustická zkouška. S sebou: sborové oblečení, svačinu a dostatek pití

Kdy? 26.5., 18:00 Co? Začátek závěrečného koncertu ZUŠ. Je nám ctí zpívat na koncertě nejúspěšnějších žáků školy. Na začátku zpívají Jiřičky Minorky, v druhé půli pak hlavní sbor Jiřičky.

Pátek 27. května - ZKOUŠKA V ZUŠ A ODJEZD DO UNIČOVA

Kdy? 27.5., 8:00 Co? Zkouška v ZUŠ. Čeká nás doladění repertoáru do Uničova a docvičení společných písní všech sborů. V ZUŠ se pokusíme dětem přihlásit oběd (cena je 48,-, tedy jako pro cizí strávníky - děti si zaplatí samy). Kdo má o oběd za tuto cenu zájem, nahlašte se prosíme mailem Jiřině Jiřičkové, nejpozději pak do středečního večera.  Po jídle bychom odjeli směr Uničov. Večer nás čeká slavnostní koncert šumperského dětského sboru, na kterém budeme jako diváci.

V Uničově budou děti ubytováni ve školách. Jiřičky budou podle nejnovějších informací ubytováni na internátě střední integrované školy.  Spacák ani karmiatka netřeba!!! Přezůvky s sebou! Ostatní dle zvážení rodičů, nutně však sborové oblečení a kartičku pojištěnce!!! Na místě budou mít děti zajištěnu stravu na celou sobotu, v neděli pak snídani a dostanou balíček na cestu zpět. Prosíme proto děti, aby si s sebou vzaly PÁTEČNÍ VEČEŘI a případně kapesné.

V sobotu se konají dva přehlídkové koncerty, dopolední a odpolední. My zpíváme na dopoledním koncertě!!! Počítá se také se společným vystoupením s uničovským dechovým souborem na náměstí a se závěrečným koncertem všech zúčastněných sborů. Na sobotní večer organizátoři přichystali slavnostní koncert, kde každý sbor zazpívá jednu píseň a posléze pro zpěváky zábavný program.

V neděli ráno si uděláme v místě pobytu zkoušku sboru, takže v pondělí 30.5. ZKOUŠKA HLAVNÍHO SBORU V ZUŠ NEBUDE! Poté navštívíme zámek nebo hrad v okolí a vypravíme se na cestu zpět.

POČÍTÁME S NÁVRATEM MEZI 16. A 17. HODINOU K ZUŚ.

Pokud máte jakékoli dotazy, prosíme kontaktujte vedoucí sboru Jiřinu Jiřičkovou. Hlavně, milí zpěváci, dávejte na sebe pozor, ať nám neonemocníte a můžeme jet v co nejhojnějším počtu!

 Přihlášený počet Jiřiček: 25. Kdo ještě nezaplatil účastnický poplatek, prosíme, učiňte tak co nejdříve do rukou p.uč. Jiřičkové.