Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zájezd do Ostravy

10. - 12. prosince 2009
Aktuální stav je takový: máme zajištěný autobus a počítáme s tím, že se sejdeme ve čtvrtek 10. prosince v ZUŠ v 8 hodin ráno. Dopoledne nás v sále ZUŠ čeká poslední generálka (možná se nám povede písničky pro radost a na památku za pomoci pana učitele Banga natočit), společně se najíme ve školní jídelně 9. ZŠ, a pak již vyrazíme na cestu.
Pro zvědavé Jiřičky: k obědu má být klobása a bramborová kaše nebo párek s čočkou. Oběd Jiřičkám hradí OS Jiřičky.

Cestou do Ostravy počítáme s několika menšími zastávkami kvůli toaletě a jednou větší, i když jsme byli nuceni zrušit plánovanou návštěvu DPS Mládí v Litovli. Jelikož je čeká poslední zkouška, chtějí chválihodně raději dopilovávat program na soutěž.

V Ostravě budeme spát ve spacácích ve škole (celou noc se bude topit, spolu s námi tam budou spát i další sbory) a v pátek 11. prosince nás bude čekat prohlídka Ostravy, soutěž, galavečer a ještě jedno vystoupení v rámci adventního koncertu ostravského dětského pěveckého sboru Ko-Ko.

Oproti původně avizované informaci jsme nakonec domluvili také čtvrteční teplou večeři při našem příjezdu, takže, Jiřičky, není s sebou potřeba vozit žádnou večeři, jen nějakou svačinu na cestu. V budově bude také kiosek, kde si budou děti moci něco koupit. Na pátek i sobotu máme zajištěnou veškerou stravu včetně pití.

Návrat plánujeme na sobotu 12. prosince mezi 13. a 14. hodinou. S sebou: spacák, karimatka, červené tričko, černé kalhoty, černé boty, sukýnka, halenka, podkolenky, vázanka, kapesné, teplé rukavice, ponožky, šály, čepice (má se ochladit), ideálně také termoláhev pro případné plnění teplým čajem.

V tuto chvíli (středa 9.12. ráno)  máme nemocné dvě zpěvačky, další dvě do Ostravy nejedou z jiných důvodů a Míša Toračová po dlouhé nemoci již zřejmě nebude do Jiřiček chodit. Bohužel nemáme náhradníky, kterými bychom doplnili stav na maximální počet zpěváků, kterými je v soutěži číslo 35, a tak budeme již nyní podstatně handicapovaní. Moc tedy doufáme v to, že skutečně v počtu 29 zpěváčků odjedeme, a i přes oslabení potěšíme svým zpěvem nejen sebe, ale také porotu :) Držme si palce!