Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jiřičky o Adventu 2014

Jiřičky slaví 10 let!

Jiřičky zpívají v Boleslavi už deset let

vydáno dnes v 16:31

Mladá Boleslav 2014 (koi) Městské divadlo v Mladé Boleslavi patřilo v sobotu odpoledne malý zpěváčkům. Dětský pěvecký sbor Jiřičky zde totiž slavil deset let od svého založení. Během slavnostního koncertu se představily obě oddělení sboru. Mladí zpěváci, kteří vystupují pod názvem Jiřičky Minorky (je to celkem padesát dětí převážně od 2. do 5. třídy ZŠ) a hlavní sbor Jiřičky, kde zpívají děti od 6. třídy výše až do 19 let (celkem 30 zpěváků). Na koncertě také vystoupila Ptáčata a herci - žáci literárně dramatického oboru ZUŠ.

Jiřičky zpívají v Boleslavi už deset let

 

Diváci zaslechli adventní, vánoční a duchovní písně a především bylo slavnostně pokřtěno CD sboru. Vrcholem koncertu bylo provedení skladby Emila Hradeckého Gloria Patri v podání osmdesátičlenného sboru dětí a sboru mužů za doprovodu klavíru, hoboje a bicích. Akce se také zúčastnil náměstek primátora Michal Kopal, který byl před deseti lety se svými dětmi u zakládání sboru Jiřičky.

Pěvecký sbor Ptáčata funguje v Mladé Boleslavi již dvacet let a jeho vedoucí je Věra Šulcová, ředitelka MŠ Sluníčko. Ptáčata se scházejí na půdě MŠ Sluníčko, ale zpěváčci jsou skutečně z celé Mladé Boleslavi. "Když jsem si založila sbor Jiřičky, při volbě názvu hrálo roli jednak, že navazujeme na malá Ptáčata, ale budeme už trochu vyspělejší zpěváci, kteří budou mít již konkrétní název. A přirozeně také fakt, že se jmenuji Jiřina Jiřičková. Mimochodem - pro zajímavost - sbormistryně Ptáčat je moje maminka, takže spolupráce obou sborů je přirozeně velmi blízká," dodala Jiřina Jiřičková. Více o souboru najdete na www.jiricky.estranky.cz.

Z: MB Noviny, autor: Koišová, 20.12.2014