Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hudební nauka Jiřiček je chápána jako rovnocenná paralela k ostatním hudebním naukám ve škole. "Jiřičkovská" nauka však má svá specifika.
Hudební nauka Jiřiček je chápána jako rovnocenná paralela k ostatním hudebním naukám ve škole. "Jiřičkovská" nauka však má svá specifika. Zatímco "obecná" hudební nauka v ZUŠ je rozdělena do jednotlivých ročníků, "jiřičkovská" nauka sdružuje děti daného oddělení pěveckého sboru, tedy Jiřiček I a Jiřiček II. Časově navazuje na sbor, a proto před důležitými vystoupeními je místo ní prostor věnován prodloužené zkoušce sboru, která je vždy předem ohlášena.

"Jiřičkovská" nauka se věnuje především rozvoji pěveckých a intonačních dovedností dětí a navazuje na výuku hlasové výchovy a sborového zpěvu v obou odděleních pěveckého sboru Jiřičky. Zpěváčci, kteří zároveň hrají na nástroj v ZUŠ, dostávají pravidelně domácí úkoly, kterými si děti doplňují učivo "obecné" hudební nauky. Dané učivo si tedy děti osvojují samostudiem a jeho uchopení učitelé "jiřičkovské" nauky následně kontrolují.

Na vysvětlenou pro nové zpěváčky:
Hudební nauka je povinná pro všechny děti, které navštěvují hudební obor ZUŠ, tedy i pěvecký sbor Jiřičky.
Děti, které ve školním roce 2008/2009 navštěvují přípravné studium ke hře na nástroj, "jiřičkovskou nauku navštěvovat nemusí, ale mohou - a jsou u nás vítány.
Děti, které ve školním roce 2008/2009 se učí na nástroj a zároveň chodí zpívat do Jiřiček, se mohou rozhodnout, zda budou navštěvovat "jiřičkovskou" nauku, či jinou z nabízených hudebních nauk.
Děti, které v ZUŠ docházejí pouze do Jiřiček, navštěvují "jiřičkovskou nauku. Pokud některý ze zpěváčků má problém s docházením do naší nauky, prosím domluvte se s vedoucí Jiřiček Jiřinou Jiřičkovou.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář