Jdi na obsah Jdi na menu
 


Březnové soustředění: Skokovy plus koncert v Hlaholu

Čtvrtek 25. - sobota 27. března

Soustředění mladších Jiřiček se letos koná od čtvrtka do soboty 25. – 27.3.

 

Příjezd do Skokov:  čtvrtek, 17:00

Vyzvednutí dětí: navečer u ZUŠ v MB 

po sobotním obědě se společně vydáme objednaným autobusem na koncertní vystoupení do Prahy. Návrat z Prahy viz níže v informacích ke koncertu v Hlaholu

Cena:  800,- Kč

(do ceny za sousteřdění započítáváme zároveň příspěvek na jídlo pro děti na sobotní cestu do Prahy. To si zajistíme zvlášť mimo Skokovy)

 

Na soustředění mladších Jiřiček jsme pozvali lektorku Miloslavu Fouskovou. Miloslava Fousková je odbornou pracovnicí NIPOS ARTAMA v Praze, středoškolskou učitelkou hudební výchovy a vede přípravná oddělení Kühnova dětského pěveckého sboru v Praze. Děti si s ní prožijí hudebně pohybový seminář.

Děti obdrží oficiální omluvenku du školy.

 

Soustředění ve Skokovech nám nahradí několik regulérních zkoušek a je proto pro nás velmi důležité a pro všechny členy sboru povinné.  Případné omluvy ze soustředění z vážných důvodů hlaste pouze vedoucí sboru Jiřině Jiřičkové.

 

Do Skokov a zpět počítáme opět s vlastní dopravou.

Ve Skokovech mají děti zaplaceno ubytování s plnou penzí, zajištěn pitný režim a děti budou na dobu pobytu pojištěny. Ostatní náklady na soustředění, kterými jsou úhrada pobytu vedoucích, odměna za jejich víkendovou práci se sborem, odměna pro další pedagogický personál a lektorné pro pozvané odborníky hradí OS Jiřičky. Počítáme s tím, že občanské sdružení bude na soustředění doplácet částku okolo 12.000,-.

 

S sebou:

- teplé ponožky a bačkory

- láhev na pití

- noty

- karimatku na dechová cvičení

- flétny a další  hudební nástroje

- pláštěnku

- léky v případě potřeby

 

V budově je kiosek s občerstvením, takže si děti mohou s sebou vzít kapesné, avšak nikoli velké částky. O místě našeho pobytu naleznete info na:

http://home.tiscali.cz:8080/penzionespero/.


Mladší Jiřičky byly pozvány na festival Rolničkové svátky písní v Praze. Který pořádá známý pražský pěvecký sbor Rolnička. Konkrétně vystoupíme na třetím z celkem čtyř koncertů, které jsou rozděleny podle věku zpěváčků. Byli jsme zařazeny na koncert mezi „starší přípravné sbory“ a s námi na koncertě tak vystoupí přípravný sbor Rolnička a sbor ZUŠ z Prahy Jižního Města. V obojím případě se jedná o velmi kvalitní sbory a bude jistě velký zážitek vystoupit na společném koncertě právě s nimi. Koncert se koná ve vyhlášené koncertní síni Hlahol a jeho začátek je v sobotu 27. března v 15:00. Akustická zkouška nás čeká ve 14 hodin, a tak budeme po brzkém obědě vyjíždět bezprostředně po soustředění ze Skokov někdy před 12. hodinou. V autobuse budeme mít jistě ještě nějaká volná místa, a tak je možné, že bychom v Boleslavi přibrali zájemce z řad rodičů. Jedná se o cca 10 volných míst. Samozřejmě je také možné, aby se rodiče přijeli sami do Prahy podívat. Je však důležité, abyste tuto skutečnost ohlásili sbormistryni Jiřině Jiřičkové, neboť organizátoři chtějí regulovat počet diváků tak, aby se dostalo případně na rodiče zpěváčků ze všech sborů. Na koncertě budeme mít prostor 15 minut a s dalšími sbory předvedeme také dvě společné písně.

Jak již bylo uvedeno u informací k soustředění, pro děti zajistíme na odpoledne větší svačinu a pití tak, aby neměly hlad.


Předpokládaný návrat k ZUŠ v MB:18:00.