Jdi na obsah Jdi na menu
 


Začínáme v pondělí 7. září v 15:15!

Informace pro rodiče nejen nových zpěváčků
Zkoušky přípravného oddělení sboru, mladších Jiřiček, se v tomto školním roce budou konat každé pondělí v čase 15:15 - 16:45. V pondělí 7. září na zkoušku samozřejmě ihned naváže jiřičkovská nauka, která se bude konat, stejně jako v minulém školním roce, v hudebně na stejném patře školy.

Zkoušku sboru vede Jiřina Jiřičková, v 1. hodině za asistence Markéty Šnajdrové, v 2. hodině pak s klavírní korepeticí Zdeňky Nečesané.

Prosíme rodiče nových zpěváčků, aby počítali pro své děti s přezůvkami - děti se přezouvají v přízemí v šatně, pak zpravidla přicházejí samy do sálu a boty v šatně zanechávají.

Během zkoušky sboru mají dětí krátkou přestávku, během níž mají prostor si chvilku odpočinout, odběhnout na WC, nasvačit se. Vhodnou svačinou je z hlediska zpívání například banán a neperlivá voda. Příliš sladká svačina dětem zalepí krk, takže se jim potom špatně zpívá, stejně jako perlivé nápoje při zpívání nutí děti do škytání. Prosíme proto rodiče, aby při výběru svačiny toto zohlednili.

Po skončení zkoušky sboru přecházejí děti do hudebny na stejném patře na jiřičkovskou nauku. Ti zpěváčci, kteří v ZUŠ navštěvují jinou hudební nauku či po dohodě s vedoucí sboru Jiřinou Jiřičkovou nauku nenavštěvují, odcházejí do přízemí k šatnám, kde zpravidla na děti čekají rodiče. Zde je umístěna jiřičkovská nástěnka, která je pravidelně aktualizována Markétou Šnajdrovou dle informací uvedených na našich webových stránkách.

Shrnujeme: pro zkoušku sboru děti potřebují přezůvky, vhodnou svačinu a dostatek pití. Dále si děti také nosí zobcovou flétnu, pokud na ni umějí hrát, tužku a desky s euroobaly, do kterých si vkládají oxeroxované noty.

V Jiřičkách je zvykem přát dětem písničkou k narozeninám. Pokud děti chtějí, přinesou druhým, podobně jako do třídy na základní škole, nějakou sladkost.